HVORFOR NISIM

Hvorfor velge NISIM?
En jungel av produktpåstander

Det finnes mange ulike typer produkter mot hårtap. Produktene blir markedsført med produktpåstander og overskrifter og ofte med ‘referanser’ til studier og kundeomtaler. Det er viktig for brukerne å forstå produktenes virkemåte og om produktene har god klinisk dokumentasjon eller ikke. Ofte viser det seg at det er stor forskjell mellom produktpåstander i markedsføringen og resultatet som kunden opplever. Selv om produktet oppgis å ha ‘dokumentert effekt’ så behøver ikke det bety at produktet har merkbar effekt. En god dose skepsis er derfor viktig når en kjøper denne type produkter. Selv om dokumentasjonen ser troverdig ut og referansene ser pålitelige ut, så er det ingen garanti for at produktet fungerer som markedsført. 

Velg kvalitetskontroll
Det er generelt lite offentlig kontroll av ingredienser og produktpåstander på kosmetiske produkter som kjøpes utenfor apotek. For apotekprodukter derimot er sannsynligheten høy for at ‘produktets påstand’ er mer i samsvar til forventet resultat. Grunnen er at apotekene stiller høye krav til kvalitetskontroll i forhold til produktets ingredienser, kliniske studier og hva leverandørene kan fremme av produktpåstander. 

Tre produktkategorier
Produkter som markedsføres mot hårtap og gjenvekst av hår kan deles opp i tre hovedgrupper. Piller og kosttilskudd, shampoer og linimenter som påføres hodebunnen.  Virkemåtene går ut på å gi mer næring til hårsekken fra utsiden - eller innsiden, øke blodsirkulasjonen og rense hodebunnnen for å gi bedre vekstforhold til hårsekkene.

Årsakene til hormonelt og genetisk hårtap
Først litt bakgrunn. Den vanligste årsaken til hormonelt og genetisk hårtap er forhøyede konsentrasjoner av Dihydrotestosteron (DHT)* i hodebunnen. DHT oppstår ved en reaksjon mellom enzymet 5-alfa-reduktase (funnet i huden og hodebunnen) og hormonet testosteron. DHT binder seg til reseptorområdene i hodebunnen og hårsekkene. Det forstyrrer den normale vekstfasen som er viktig for et sunt hår og en naturlig frisk hårvekst.
Hårtap kan også skyldes stress og ernæringsmangler. Kroppen forsyner de viktigste organene først og hårsekkene og neglene står ‘sist i køen’ hvis det er et underskudd i kroppen. Når kroppen er i en normal sunn tilstand vil kosttilskudd ha liten effekt, men er det et underskudd så vil kosttilskudd ha en positiv effekt da hårsekkene kan motta de nødvendige byggesteinene (aminosyrer, vitaminer etc) som er nødvendige for en naturlig hårvekst. Ganske enkelt, når slankekuren eller sykdomsperioden er over, så vil ofte hårveksten ofte bli bedre igjen. 

Kosttilskudd har liten effekt på hormonelt betinget hårtap
Et godt og sunt kosthold er uansett alltid viktig for sunt hår og sunn hud, men bruk av kosttilskudd har generelt ingen eller lite effekt på DHT. Det finnes også legemidler i pilleform som kan blokkere effekten av DHT, men disse kan ha en del uheldige bivirkninger som er viktig å studere nøye før du bestemmer deg for å bruke disse produktene.

Linimenter kan gi tilgang til næring
Linimenter av ulike slag kan gi hodebunnen og hårsekkene tilgang til næringsstoffer. I denne kategorien er det en rekke produkter som hevder å ha ‘dokumentert effekt’ mot hårtap.  
Hvis du ønsker å se nærmere på disse produktene bør du sjekke hvilken type dokumentasjon som ligger til grunn for de påstander som blir gjort om effekter. Kliniske studier bør være uavhengige og det kan bety svært lite om produktene har ‘klinisk dokumentert effekt’ hvis studiene ikke er utført på riktig måte og utført på færre enn 25 personer. 
Noen av disse produktene kan ha ett eller flere virkestoffer som tradisjonelt kan motvirke generelt hårtap, men ofte med doseringer som gir svært liten effekt.  De har liten effekt på hormonelt håravfall, da de heller ikke påvirker DHT som er hovedårsaken til hormonelt hårtap hos menn, ammende kvinner og kvinner etter overgangsalder. 

Andre, utvortes legemidler
Det finnes også legemidler i denne kategorien av produkter som påføres huden/hodebunnen utvortes. De har klinisk dokumentert effekt i motsetning til kosttilskudd og andre linimenter som kan kjøpes på helsekost og på internett. Produktene inneholder ofte den aktive ingrediensen Minoxidil som forbedrer blodsirkulasjonen i hodebunnen. Dette har en klinisk dokumentert effekt på å redusere håravfall og for å gi gjenvekst av hår. Merk at produktene må brukes daglig for å opprettholde blodsirkulasjonen i hodebunnen. Hvis en slutter behandlingen så vil hårtapet komme tilbake og man er ‘tilbake til start’ på kort tid. Merk også at disse produktene må brukes sammen med daglige hårpleieprodukter som sjampo, balsam, kurer og styling produkter.
I tillegg finnes hårpleieprodukter hvor mange av de store leverandørene presenterer en rekke påstander og lite dokumentasjon.

NISIM – i særklasse  
NISIM er unikt ved at det trolig er den eneste (ikke legemiddel) produktet som har klinisk dokumentert effekt på håravfall og gjenvekst av hår. Det var bl.a. 148 deltagere i et av de kliniske studiene og produktene selges av profesjonelle frisører samt Vitusapotek, Ditt Apotek og enkelte Sykehusapotek.  
NISIM er brukervennlig.  Alle med hår på hodet vasker håret og NISIM erstatter ganske enkelt kundenes ‘vanlige’ sjampo.
Hva skjer når du slutter å bruke produkter mot hårtap? 
I tilfeller med kosttilskudd, og hvis det eksisterer en ernæringsmangel, så kan hårtapet starte igjen dersom du slutter. Det samme gjelder linimenter som gir en begrenset mengde næring til hodebunnen. Det gjelder også produkter som blokkerer effekten av DHT. Med Minoxidil-baserte produkter er DHT fortsatt til stede i hodebunnen og hårtapet vil umiddelbart starte hvis behandlingen stanses. 

NISIM fjerner årsaken, du gjenvinner kontroll med hårtapet
Med NISIM er det annerledes siden DHT fjernes fra hodebunnen. Det tar tid for DHT å danne nytt belegg i hodebunnen. DHT vil gradvis komme tilbake (ved hormonelt hårtap) og hårtapet vil da gradvis starte igjen. Den gode nyheten er at NISIM sjampo gir deg kontroll med hårtapet på så kort tid som en uke fra du starter å bruke sjampoen igjen. NISIM gir i tillegg næring til hodebunnen i form av aminosyrer, biotiner og vitaminer. NISIM er kostnadseffektivt da NISIM sjampo ganske enkelt erstatter din daglige sjampo uten at du trenger å bruke linimenter og dyre add-on produkter. 

Selektiv distribusjon. Kompetente referanser. Klinisk dokumentert.
NISIM er klinisk dokumentert og selges på apotek, av frisører og på enkelte sykehusapotek. NISIM har forsket på utvikling av produkter mot hårtap og for gjenvekst av hår siden etableringen i 1993. Produktene selges i dag i over 45 land. En rekke anerkjente hudleger anbefaler våre produkter. Kundebevisene er utallige.

Fornøyde kunder markedsfører NISIM
NISIM markedsføres ikke på TV og i media med store overskrifter. Det er NISIMs tusener av fornøyde kunder som har etablert jungeltelegrafen. Når noen du kjenner og stoler på har prøvd et produkt som virker, da er terskelen lav for at du prøver selv. Når produktet i tillegg er rimelig og tilgjengelig, og det faktisk kan løse et viktig problem for deg, da gjør du nettopp det; du prøver selv. Fornøyde kunder som har opplevd produktenes effekt har alltid vært NISIMs viktigste markedsførere.

Kort oppsummert: NISIM er markedsleder, av gode grunner
Kosttilskudd har liten effekt på hormonelt hårtap men kan ha effekt hvis det er snakk om mangel på ernæring. Linimenter kan gi hodebunnen næring fra utsiden men har liten effekt på hormonelt hårtap. Markedsføring, dokumentasjon, ‘studier’ og produkt påstander bør leses med en god dose skepsis.  NISIM har solid klinisk dokumentasjon og har uten markedsføring i media blitt markedsleder i produktkategorien for produkter mot hårtap hos frisører og apotek.  NISIM gir næring til hodebunnen, fjerner DHT og har vist seg å være svært effektiv mot nesten alle hodebunns problemer. Produktet kan brukes av hele familien som en daglig sjampo for en sunn og frisk hodebunn uten hårtap og hodebunnsproblemer.

​​

Relaterte produkter

 • NISIM Shampoo stopper og forebygger hårtap - også hormonelt/genetisk hårtap. Se klinisk dokumententasjon. NISIM Shampoo gir viktig pleie til hodebunnen og er meget effektiv mot hodebunnsproblemer.

  Uten MI, Parabener og Sulfater.

   


   

  Laster
 • NISIM Shampoo stopper og forebygger hårtap - også hormonelt/genetisk hårtap. Se klinisk dokumententasjon. NISIM Shampoo gir viktig pleie til hodebunnen og er meget effektiv mot hodebunnsproblemer.

  Uten MI, Parabener og Sulfater. 

  Laster
 • NISIM Extract fjerner DHT og stimulerer til gjenvekst av nytt hår. Se klinisk dokumentasjon.
  For normal til tørr hodebunn. NISIM Extract Gel kan også brukes på øyebryn.

  Uten MI og Parabener. 

   

   

  Laster
 • NISIM Extract fjerner DHT og stimulerer til gjenvekst av nytt hår. Se klinisk dokumentasjon.
  For normal til fet hodebunn.

  Uten MI og Parabener. 

  Laster

NISIM produkter kan kjøpes på apotek og hos frisører

 • Nisim
 • FAST