Hårtap hos kvinner: 3 grunner til at du mister håret.

Det er ikke bare menn som mister håret, mange kvinner opplever også håravfall i ganske ung alder. Et sunt, fyldig og glansfullt hår er for mange en veldig viktig del av det å være kvinne og det ligger ofte mye tid og penger bak den perfekte frisyren. Derfor kan det være ekstra sårt for kvinner som opplever å miste håret.  

Hormonforandringer
For mye mannlige kjønnshormoner

Mange er kanskje ikke klar over at kvinner også produserer mannlige kjønnshormoner, såkalte androgener. Et av disse hormonene kalt, dihydrotestosteron (DHT), overproduseres ofte hos de kvinnene som opplever håravfall. DHT lagres i hodebunnen hos kvinner og bidrar til at hårsekkene produserer tynnere og dårligere hår. Dersom dette ikke behandles vil hårene etter hvert falle av. Hormonelt hårtap hos damer er  ofte arvelig. Hos menn er DHT mer konsentrert i tinningen og på toppen av hodet, men hos kvinner vil dette hormonet spre seg mer i hodebunnen. Derfor vil også kvinner oppleve mer spredt håravfall med tynnere og færre hår fordelt over hele hodet. 

Etter fødsel og i overgangsalder
Mange kvinner opplever også hormonelt hårtap etter fødsel og i overgangsalderen, men dette er som oftest forbigående tilstander. 

Feil hårpleie
Beskytt hodebunnen
En annen grunn til at kvinner mister hår kan være bruk av feil produkter som gir en irritert hodebunn og tetter igjen porer. Dette kan igjen føre til hodebunnsproblemer, hårtap og tynnere hår. Kvinner som opplever hårtap føler kanskje et større behov for styling og havner lett i en ond sirkel hvor situasjonen bare blir verre. Ha det derfor som en gylden regel å ikke bruk stylingprodukter direkte i hodebunnen og vær nøye med å velge riktig pleie til håret. Faktisk er huden i hodebunnen veldig lik huden vi har i ansiktet.

La håret henge fritt
Kvinner som ofte har stramme frisyrer eller bruker hår-extensions kan oppleve hårtap. Et konstant ‘trekk’ i håret kan føre til at hårsekkene blir irriterte, hodebunnen øm og at hårene i verste tilfellet faller ut. Det kan være lurt å løsne litt på den stramme frisyren. 

Kjemisk behandling og varme
De fleste kvinner farger, bleker eller varmebehandler håret sitt. Bare husk at noen av disse behandlingene kan skade hårstråene og bidra til at de knekker lettere slik at håret faller av. Tung bleking og varmebehandling er typiske behandlinger som kan skade håret. Et slitt hår oppleves ofte tynnere selv om hårrøttene fortsatt er intakte. Snakk med frisøren din om hva slags behandlinger som er tilgjengelige og hvordan de påvirker håret.

Helsemessige tilstander
Slanking og ernæring
Kvinner som vil unngå risikoen for å miste hår, må også være bevisste på kostholdet. Får ikke kroppen nok næring, får ikke hårsekkene det heller. Slanking, sykdom og stoffskifteproblemer kan bidra til nettopp dette. Resultatet er at håret blir tynnere eller i verste fall faller av. Et godt og sunt kosthold er alltid viktig for sunt hår, og særlig for kvinner. Men husk at for kvinner med hormonelt hårtap vil bruk av kosttilskudd ha liten eller ingen effekt. 

Stress
Mange kvinner opplever håravfall på grunn av stress. Dette er for de aller fleste midlertidig, men kan allikevel forverres om man er genetisk utsatt for håravfall.

NISIM - trygg og veldokumentert hårpleie
NISIMs hårprodukter kan trygt brukes av kvinner mot de fleste typer håravfall. Som en av få på markedet har vi klinisk dokumentert effekt på hormonelt hårtap, i tillegg til at de gir hodebunnen næringsstoffer som er gunstige for en sunn hud og naturlig frisk hårvekst. 

Produktene kan kjøpes gjennom utvalgte frisørsalonger, Vitusapotek, Ditt Apotek og enkelte sykehusapotek.

Vi anbefaler Nisim NewHair Biofactor Shampo mot hårtap og hodebunnsproblemer. 
For normal til tørr -og fet hodebunn.

shampo
NewHair Biofactor Extract for gjenvekst av nytt hår. Stimulerer til gjenvekst av hår som er mistet 3 til 5 år tilbake i tid. 
For normal til tørr -og fet hodebunn. Må brukes sammen med NISIM Shampoo.

Nisim NewHiar Biofactor Finishing Rinse Conditioner, Hair Conditioning Masque.
Finishing Rinse Conditoin er en balsam for fett til tørt hår. Nisim Hair Conditioning Masque er en balsam for tørt hår og hårtyper som trenger ekstra pleie og fuktighet.

 

 

Finn din nærmeste forhandler >>

Klikk her for link til mange tilbakemelding og omtaler >>   

NISIM produkter kan kjøpes på apotek og hos frisører

  • Nisim
  • FAST