Hårtap hos kvinner: 3 grunner til at du mister håret.

Mange kvinner opplever hårtap

Det er ikke bare menn som mister håret, mange kvinner opplever også håravfall i ganske ung alder. Et sunt, fyldig og glansfullt hår er for mange en veldig viktig del av det å være kvinne og det ligger ofte mye tid og penger bak den perfekte sveisen. Derfor kan det være ekstra sårt for kvinner som opplever å miste håret.  

For å kunne behandle håravfallet er det viktig å først finne årsaken til at man faktisk mister håret. 

1. Hormonforandringer

For mye mannlige kjønnshormoner
Mange er kanskje ikke klar over at kvinner også produserer mannlige kjønnshormoner, såkalte androgener. Et av disse hormonene kalt, dihydrotestosteron (DHT), overproduseres ofte hos de kvinnene som opplever håravfall. DHT lagres i hodebunnen hos kvinner og bidrar til at hårsekkene produserer tynnere og dårligere hår. Dersom dette ikke behandles vil hårene etter hvert falle av. Hormonelt hårtap hos damer er ofte arvelig.

Hos menn er DHT mer konsentrert i tinningen og på toppen av hodet, men hos kvinner vil dette hormonet spre seg mer i hodebunnen. Derfor vil også kvinner oppleve mer spredt håravfall med tynnere og færre hår fordelt over hele hodet. 

Etter fødsel og i overgangsalder
Mange kvinner opplever også hormonelt hårtap etter fødsel og i overgangsalderen, men dette er som oftest forbigående tilstander. 

Finn produkter som fjerner DHT i hodebunnen her >>

 

2. Feil hårpleie

Beskytt hodebunnen
En annen grunn til at kvinner mister hår kan være bruk av feil produkter som gir en irritert hodebunn og tetter igjen porer. Dette kan igjen føre til hodebunnsproblemer, hårtap og tynnere hår. Kvinner som opplever hårtap føler kanskje et større behov for styling og havner lett i en ond sirkel hvor situasjonen bare blir verre. Ha det derfor som en gylden regel å ikke bruke stylingprodukter direkte i hodebunnen og vær nøye med å velge riktig pleie til håret. Faktisk er huden i hodebunnen veldig lik huden vi har i ansiktet.

La håret henge fritt
Kvinner som ofte har stramme frisyrer, eller bruker hår-extensions kan også oppleve hårtap. Et konstant ‘trekk’ i håret kan føre til at hårsekkene blir irriterte, hodebunnen øm og at hårene i verste tilfellet faller ut. Så damer, det kan være lurt å løsne litt på sveisen og la det henge fritt mest mulig! 

Kjemisk behandling og varme
De fleste kvinner farger, bleker eller varmebehandler håret sitt. Bare husk at noen av disse behandlingene kan skade hårstråene og bidra til at de knekker lettere slik at håret faller av. Tung bleking og varmebehandling er typiske behandlinger som kan skade håret. Et slitt hår ofte oppleves tynnere, selv om hårrøttene fortsatt er intakte. 
Snakk med frisøren din om hva slags behandlinger som er tilgjengelige og hvordan de påvirker håret.

Kjøp trygge stylingprodukter fra NISIM her >>

 

3. Helsemessige tilstander

Slanking og ernæring
Damer som vil unngå risikoen for å miste hår, må være bevisste på hva de får i seg. Får ikke kroppen nok næring, får ikke hårsekkene det heller. Slanking, sykdom og stoffskifteproblemer kan bidra til nettopp dette. Resultatet er at håret til disse kvinnene blir tynnere eller i verste fall faller av. Et godt og sunt kosthold er alltid viktig for sunt hår, og særlig for kvinner. Men husk at for damer med hormonelt hårtap vil bruk av kosttilskudd ha liten eller ingen effekt. 

Stress
Mange kvinner opplever håravfall på grunn av stress. Dette er for de aller fleste midlertidig, men kan allikevel forverres om man er genetisk utsatt for håravfall.

 

 

NISIM - trygg og veldokumentert hårpleie

NISIMs hårprodukter kan trygt brukes av kvinner mot de fleste typer håravfall. Som en av få på markedet har vi klinisk dokumentert effekt på hormonelt hårtap, i tillegg til at de gir hodebunnen næringsstoffer som er gunstige for en sunn hud og naturlig frisk hårvekst. 
Produktene kan kjøpes gjennom utvalgte frisørsalonger, Vitusapotek, Ditt Apotek og enkelte sykehusapotek.

Finn din nærmeste forhandler >>

Kjøp NISIM produkter på nett >>

Les mer om NISIM >>

 

 

Nisim banner footer